2011. április 30., szombat

Berkovits GyĂ rgy: Egy modern amodern - tĂ z esszĂ - Jelenlegi ára: 1 655 Ft

BookHouse könyvdiszkont: Az ezer könyv házaTisztelt Érdeklődő! A BookHouse Könyvdiszkont Csapata üdvözli Önt! Kérjük, csak a terméklapon olvasható szállítási feltételek elfogadása esetén licitáljon a termékre! Egy modern amodernA könyv listaára: 1990 Ft. Leírás:
Az Ünnepi Könyvhét kiadványa Berkovits György rendkívül sokoldalú író, újságíró, szociográfus. Alapító tagja volt a Mozgó Világnak, a Budapesti Negyednek, és a Valóságnak is munkatársa volt. 1997 óta a Budapesti Könyvszemle szerkesztője, jelenleg pedig a Virágh Hanga legendát ír című második könyvén, A jelzőművész című regényen dolgozik. Most megjelent könyve a tizenegyedik kötete, amely tíz, nyomtatásban már megjelent esszét tartalmaz. Ha megkíséreljük írásait besorolni, akkor talán a leginkább megfelelő, ha társadalomfilozófiai esszéknek nevezzük azokat, hiszen amellett, hogy a kultúra és a társadalom egy-egy jelenségével foglalkozik bennük, a puszta szépírói bemutatáson és elemzésen túl filozófiai megfontolásokat is tesz. Kedvelt formája a gondolatkísérlet, mely tulajdonképpen a zárójelbe tett, esetlegesen felmerülő eszmékkel, tézisekkel való játék mindenféle következmény nélkül. Ez a játékosság sajátos, hazánkban nem igazán gyakori kritikusi attitűdöt képvisel: az adott témát kicsit távolabbról, felülről, és egyben többféle szemszögből vizsgálni képes kíváncsi írót, aki amellett, hogy az adott problémával igenis húsbavágóan képes azonosulni, azt átélni, és ezt az olvasók számára hitelesen és érzékletesen közvetíteni, soha nem kötelezi el magát egyetlen kizárólagos megoldás mellett sem. Liberális szemlélete nem tűrne meg semmiféle dogmát, még az érvelés mindenhatóságát is kétségbe vonja, amikor Borgest idézi: Emlékezzünk Emersonnak ama mondására, miszerint az érvek senkit sem győznek meg. Érvek helyett tehát sokszor inkább reflexiókat, életérzéseket, de leggyakrabban konkrét történeteket hoz fel egy-egy téma kibontására, és széles mesélőkedve, valamint olvasmányos, szellemes stílusa tökéletesen illeszkedik ehhez a formához. A témák pedig, amelyek érdeklik ezt a sokszínű íróembert: az aktuálpolitika hazai és külföldi kérdései, annak társadalmi és erkölcsi vetülete, valamint a kulturális élet eseményei, belső folyamatai, változásai és lehetőségei. - A társadalmi problémák iránt érdeklődő olvasóknak ajánlható az esszékötet. ISBN: 963-9134-71-6A termék eladó új, olvasatlan állapotban. Kínálatunkban több mint tízezer új és használt könyv szerepel, melyeket raktárról tudunk szállítani. A gyerekkönyvektől kezdve a szépirodalmon át a bestseller kiadványokig rengeteg könyv címből választhat.
Nézze meg őket most: BookHouse Könyvdiszkont könyvekSzállítási feltételek: Személyes átvételre kizárólag a budapesti üzletünkben van lehetőség (az Örs vezér tértől 1 percre), hétfőtől péntekig 9. 30 és 17. 30 óra között, valamint szombaton 9. 30 és 13. 30 óra között. Házhoz szállítás futárszolgálattal, előre fizetéssel vagy utánvéttel lehetséges. A szállítási költség Magyarországon előre utalással 730 Ft., utánvéttel 995 Ft., de 10. 000 Ft. feletti vásárlás esetén a szállítás díjtalan. A leütést követő 1-2 munkanapon belül kerül a könyv a raktárból az üzletbe, így aznapi átvétel nem lehetséges. A leütést követő 7 napon belül, kérjük, e-mailen jelentkezzen a könyvért, és adja meg, milyen módon (személyes vagy házhozszállítás) szeretné átvenni a könyvet. Kínálatunkban kizárólag raktárkészleten lévő könyvek találhatók, azonban a beszerzések és eladások függvényében a készletünk folyamatosan változik, ezért sajnos előfordulhat, hogy a megrendelt könyv közben elfogyott.
Ajánlatunk a készlet erejéig érvényes. Készlethiány esetén, a megrendelést előfoglalásba tesszük és tájékoztatjuk Önt a várható szállítási időpontról. A gyors és pontos kommunikáció miatt kérjük, hogy lehetőség szerint e-mailben tartsa velünk a kapcsolatot! Kérjük csak a fentiek tudatában licitáljon a termékre! Köszönjük, hogy megtisztel bennünket bizalmával!
a BookHouse Könyvdiszkont Csapata


Jelenlegi ára: 1 655 Ft

Az aukció vége: 2011-05-04 02:53
. Berkovits GyĂ rgy: Egy modern amodern - tĂ z esszĂ - Jelenlegi ára: 1 655 Ft

Fontos